Gå til hovedindhold

Børnehuset Godthåb

I Børnehuset Godthåb er børnenes trivsel og udvikling i centrum. Vi lægger vægt på en hverdag, hvor der er plads til knus og kram og hvor legen er i centrum. Hos os er udeliv, sprog, motorik og yoga en stor og vigtig del af de pædagogiske aktiviteter.

  • Læs op

Indhold

    Børnehuset Godthåb er normeret til 64 børn i alderen 0-6 år, fordelt på fire stuer. Bjørnene og Pingvinerne er vores vuggestuegrupper for de 0-2-årige. Der er 12 børn i hver af vuggestuegrupperne. 

    Vores børnehave er aldersintegreret for de 0-6-årige og består af to stuer; Løverne og Flamingoerne med 20 børn på hver stue. 

    I Børnehuset har vi en personalegruppe bestående af 13 faste medarbejdere: 1 pædagogisk leder, 8 pædagoger, 4 pædagogmedhjælpere og 1 PGU’er. Personalet består af en god blanding af mænd og kvinder og unge og ældre medarbejdere – både i forhold til alder og anciennitet. Herudover benytter vi os af vikarer, når der er behov for dette.

    I huset samarbejder vi på tværs af grupperne. I hverdagen er samarbejdet særlig stærkt mellem de to vuggestuegrupper og de to børnehavegrupper. Vi samarbejder også på tværs mellem vuggestue og børnehave, blandt andet i månederne inden et barn skal i børnehave, så det får en god overgang. Vi er opmærksomme på at skabe gode og stærke relationer på tværs i huset.

    I Børnehuset Godthåb er dagligdagen præget af et børnesyn, hvor tryghed og nærvær, omsorg og respekt – både for det enkelte barn og gruppen - er omdrejningspunktet. Et børnesyn, der danner grundlaget for vores pædagogiske hverdag og aktiviteter. Desuden tager vores dagligdag udgangspunkt i den pædagogiske læreplan for Lystrup-Elsted Dagtilbud.

    I vores pædagogiske aktiviteter tager vi højde for overgangen fra hjem til vuggestue og fra vuggestue til børnehave. Desuden har vi fokus på barnets sproglige og motoriske udvikling. Vi synger og spiller efter bedste evne, og så ELSKER vi bare at være ude. Børnene er vilde med det, og det er vi voksne også! I vores børnehavegrupper bliver der også arbejdet en del med børneyoga.

    Du kan læse mere om Børnehuset Godthåb i vores velkomstmappe.

    TV2 Østjylland har været med vuggestuen i Godthåb på "studenterkørsel", hvor børnene bliver kørt rundt i vores ladcykler og besøger hinandens hjem og forældre. Klik her, hvis du vil se vores hyggelige studenterkørsel.

    Sådan ser her ud

    Børnehuset Godthåb ligger i ”Det gamle Elsted”. Et skønt område, med mange stisystemer. Et nærområde som vi benytter meget. Vi tager blandt andet på ture i de lokale skove, leger på byens mange legepladser, benytter byens bibliotek og særligt ved juletid, besøger vi ligeledes byens kirker.

    Generelt bruger vi uderummet meget. Vi har en STOR og dejlig legeplads med højt til ”loftet”. Her er der plads til leg og udfordringer for både små og store. Vi bygger huler i de mange bøgehække, vi løber, triller og rutsjer ned af jordvolden, og vi har en dejlig sandkasse og forskellige legeredskaber.

    Indendørs har vi et stort fællesrum med mange muligheder. Desuden har hver børnegruppe sin egen stue og en garderobe tilknyttet stuen.

    Forrige Næste

    DAGENS AKTIVITETER

    Kl. 6.30: Børnehuset åbner.

    Kl. 6.30-9.00: Leg og hygge i fællesrummet og på stuerne.

    Kl. 9.00-9.30: Samling på stuerne. Vi synger og spiser lidt brød og frugt.

    Kl. 9.30-10.45: Aktiviteter: Leg ude og inde, musik, læsning, motorik, børneyoga, ture i området, tegne/male osv.

    Kl. 10.45 - 11.30: Vi spiser frokost. I Børnehuset har vi pt. ingen kostordning. Alle børn spiser deres medbragte madpakker.

    Kl. 11.30: I vuggestuen skifter og putter vi børnene. I børnehaven putter vi de børn, der har behov for det. Resten af børnegruppen leger på legepladsen. Som udgangspunkt er vi udenfor. kun på dage med MEGET dårligt vejr, kan man opleve, at børnehaven bliver inde i middagsstuen.

    Kl. 12.00-14.00: De fleste vuggestuebørn og de børnehavebørn der har behov, sover til middag. Vi følger barnets rytme og vækker som udgangspunkt ikke børnene.

    Kl. 13.45: De børn, der er vågne, spiser eftermiddagsmad. Hvis vejret er til det, og det er det næsten året rundt, spiser børnehavebørnene og de ældste vuggestuebørn på legepladsen.

    Kl. 14.30-17.00: Leg ude og inde.

    Kl. 16.00-17.00: Oprydning, hygge og farvel og tak for i dag.*

    *Bemærk at vi lukker klokken 16.30 mandag og fredag.

    TRADITIONER 

    Udover vores almindelige hverdagsaktiviteter, er traditioner noget vi holder meget af. Traditioner er blandt andet gode til:

    • At give barnet en fornemmelse af og forståelse for den kultur vi er en del af og lever i.
    • At give barnet en fornemmelse af og forståelse for årets gang.
    • At give fælles oplevelser blandt børn, forældre og medarbejdere og ad den vej styrke samarbejdet og relationer.

    I Børnehuset Godthåb, har vi følgende traditioner:

    • Børnehusets fødselsdag: Den 1. februar (eller deromkring), fejrer vi vores fødselsdag med morgenkaffe, boller og rundstykker for alle husets børn, søskende og forældre.
    • Fastelavn: Fredag, inden fastelavn holder vi fastelavnsfest i huset. Vi synger forskellige fastelavnssange, ”Slår katten af tønden” og spiser fastelavnsboller. Festen holdes stuevis. I vuggestuegrupperne inviterer vi forældrene med. I børnehavegrupperne foregår festen uden forældre.
    • Påske: I forbindelse med påsken har vi æggejagt på legepladsen. Èn for vuggestuebørnene og én for børnehavebørnene. Samme dag spiser børnehavegrupperne fælles påskefrokost.
    • Bedsteforældredag: To formiddage i maj inviterer vi børnenes bedsteforældre på besøg - en for vuggestuegrupperne og en for børnehavegrupperne. Bedsteforældrene inviteres til at opleve en formiddag sammen med deres barnebarn, at plante en blomst sammen med barnet og spise frokost sammen, af bedsteforældrenes medbragte picnickurv.
    • Afslutningsfest: I juni arrangerer vi afslutningsfest for de kommende skolebørn.
    • Sommerfest: I august/september holder vi sommerfest for alle husets børn, søskende og forældre. En eftermiddag med fælles kaffe/kagebord, aktiviteter for store og små og afslutningsvis fællesspisning fra buffet.
    • Julehygge: En eftermiddag i december holder vi julehygge for husets børn og forældre. Vi hygger os med saftevand, the og kaffe samt boller og julegodter. Vi klipper og klistrer, vi synger og danser omkring vores udendørs juletræ og mon ikke, om også julemanden kommer et smut forbi? Desuden har vi mange juleaktiviteter og juletraditioner i løbet af december måned.

    MADPAKKE FROKOST OG EFTERMIDDAG

    I Børnehuset Godthåb har forældrene fravalgt en fælles kostordning. Det betyder, at dit barn skal medbringe to sunde, nærende og mættende madpakker hver dag – én til frokost og én til eftermiddag.

    Om formiddagen serverer vi brød og frugt eller gnavegrønt. 

    Under måltiderne er der en rolig og hyggelig atmosfære. En stund, hvor der er tid til nærvær og snak. I børnehavegrupperne afrunder vi ofte måltidet med højtlæsning.

    VI STEMMER OM DET

    Det er dig som forælder, der er med til at bestemme, om der skal være en fælles, selvbetalt frokostordning, eller om vi skal have madpakker med. Vi stemmer om det hvert andet år. næste afstemning er i efteråret 2024.

    Læs mere om mad og måltider under aarhus.dk/kost

    Vi vægter den åbne og ærlige dialog samt samarbejdet med dig som forælder meget højt og du er altid velkommen til at henvende dig med stort og småt. Det er vigtigt for barnets oplevelse af sammenhæng mellem hjem og vuggestue/børnehave, at I som forældre kender personalet, de andre børn og de andre børns forældre.

    Vi er et hus med en tydelig ”God dag og Farvel” kultur. Et hus hvor alle hilser på hinanden, personale/børn/forældre men også forældre/forældre imellem. Endelig er vi et hus, der altid bestræber os på at skabe de bedste rammer for alle husets børn og forældre.

    FÅ INDFLYDELSE PÅ HVERDAGEN

    I vores forældreråd har du gode muligheder for at få indflydelse på dit barns hverdag i afdelingen og dagtilbuddet som helhed.
    Forældrerådet består af 5 forældrerepræsentanter og op til 5 suppleanter. Desuden er den pædagogiske leder og 1 repræsentant for medarbejderne medlem. Forældrerådet bliver i høj grad brugt til diskussion og sparring – både for personalet og for dagtilbudsbestyrelsen.
    I forældrerådet bidrager I som forældre med jeres perspektiv på større beslutninger. I deltager i ansættelse af nye medarbejdere og er med til at planlægge og afholde nogle af vores traditioner. Forældrerådet mødes 6 gange om året.

    Når du og dit barn er faldet lidt til, tilbyder én af forældrerådets medlemmer at ringe dig op til en lille snak. Formålet med samtalen er blandt andet at give dig mulighed for at stille spørgsmål fra én forældre til en anden samt at øge forældrerådets synlighed. Samtalen er ganske frivillig.

    Dagtilbuddet har en bestyrelse, hvor der er 1 forældrerepræsentant fra hver afdeling. Bestyrelsen mødes 6 gange om året.

    Der er valg til forældrerådet én gang om året i august. Ved det konstituerende møde, vælger forældrerådet sin repræsentant til bestyrelsen.

    Læs mere om samarbejdet med forældre og bestyrelsesarbejdet i Lystrup-Elsted Dagtilbud.

    Et godt samarbejde er afgørende for et godt institutionsliv. Derfor ønsker vi fra start at få etableret et godt, anerkendende og tillidsfuldt forhold til dig som forældre.

    I Børnehuset Godthåb vægter vi åbenhed og ærlighed meget højt. Det sikrer vi gennem den daglige kontakt om dit barns dagligdag, hvad der rører sig i institutionen, i jeres familie m.v.

    De fastlagte forældresamtaler er følgende:

    • Opstartssamtale. Én af de første dage afholder vi sammen med dig/jer en samtale om dit barns personlighed og rytme, særlige hensyn, sovevaner, madvaner, graviditeten, fødslen, den første tid hjemme, samarbejdet med sundhedsplejersken mv.
    • Status- og udviklingssamtale 2-3 måneder efter start i afdelingen. En samtale hvor vi vil drøfte, hvordan opstarten har været for dit barn og dig – og hvordan det går nu. Til denne samtale vil vi også tale om, hvordan vi ser dit barns trivsel og udvikling.
    • Status- og udviklingssamtale når dit barn er 2,6 år
    • Samtale når dit barn har gået i børnehaven 2-3 måneder. Vi holder en opstartssamtale, der også indeholder information om den sprogvurdering, dit barn får lavet, senest når barnet er 3,4 år.
    • Status- og udviklingssamtale i november, kort før indskrivning til skole.

    Derudover kan vi aftale ekstra møder efter behov.

    I Lystrup-Elsted Dagtilbud har vi et fælles børnesyn og læringssyn. Vi arbejder løbende med at udvikle og forbedre vores pædagogik. 

    Læs mere om vores arbejde med børnenes udvikling og trivsel.

    Sidst opdateret: 22. april 2024